Singel swim Utrecht – afgelast

Helaas heeft de organisatie moeten besluiten de SingelSwim Utrecht 2020 af te gelasten i.v.m. het Coronavirus. De gezondheid van  deelnemers, vrijwilligers, ambassadeurs, partners en supporters gaat boven alles!
Uiteraard ho0pt de organisatie iedereen volgend jaar weer gewoon te zien tijdens de SingelSwim 2021. Dan springen we zoals gewoonlijk weer met zijn allen in de Utrechtse Singel om geld op de halen voor onderzoek naar FSHD!

============

Zwemmen voor het goede doel

De SingelSwim Utrecht is de enige zwemtocht door de oudste verdedigingsgracht van Nederland: de Utrechtse Singel. Opgericht in 2013, vond in 2015 de eerste editie met succes plaats. Ivo Niehe heeft er zelfs een tv programma aan gewijd. Dit jaar bestaan we 5 jaar: het wordt een extra feestelijke dag! De SingelSwim Utrecht staat geheel in het teken van fondsen bij elkaar zwemmen en aandacht vragen voor de spierziekte FSHD.

Onderzoek

De SingelSwim is een initiatief van de FSHD Stichting en Stichting Spieren voor Spieren. De opbrengsten komen ten goede aan onderzoek naar een oplossing en medicijn voor de spierziekte FSHD. Dit jaar gaan de donaties naar:

  • Radboud universiteit Nijmegen – Faciale zwakte bij FSHD
  • Hubrecht Instituut – Het identificeren van therapeutische doelstellingen en strategieën met gene-editing voor FSHD
  • Yumen Bionics – Het ontwikkelen van een arm exoskelet en haar markt introductie
  • Radboud Universiteit Nijmegen – Onderzoek naar het effect van anti-oxidanten/oxidatieve spanning bij FSHD
  • LUMC Leiden – Ontwikkeling anti-body treatment voor FSHD

 

VOOR UTRECHT DOOR UTRECHT

De Stichting SingelSwim Utrecht, de gemeente Utrecht en de betrokken organisaties hebben afgesproken dat het evenement zijn Utrechtse karakter behoudt. Dit karakter vertaalt zich naar een beperkte groei van het aantal deelnemers en het neerzetten van een gedegen organisatie waarmee een jaarlijkse financiële stroom voor onderzoek kan worden gewaarborgd.

 

Meer info hier.

Voor wie?

Deelnemers

Wanneer?

13 september 2020

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018