Rugby Interland Nederland – België

De Nederlandse dames maken zich op voor een gelegenheidsinterland om de wedstrijd van 40 jaar geleden eer aan te doen. De tegenstander is België.

Kom jij Oranje ook aanmoedigen? Behalve de interland is er ook een U18 wedstrijd waarbij de jonge talenten laten zien wat ze waard zijn. Aan de hand van deze onderlinge wedstrijd zal er een selectie plaatsvinden voor internationale wedstrijden na de zomer.

Op 13 juni 2022 is het exact 40 jaar geleden dat Nederland aan de wieg stond van het internationaal damesrugby. In die tijd werd de allereerste rugby-interland door vrouwen ooit gespeeld tussen Nederland en Frankrijk. Dit vond plaats op de toenmalige velden van de Utrechtse Rugby Club. Vanuit daar is deze (traditionele mannen)sport uitgegroeid tot waar het nu staat: een sport met een breed, inclusief karakter, met een stevige internationale ontwikkeling. Dit heugelijke moment wordt gevierd met een jubileumweekend, met als hoogtepunten een hoogwaardig interland en een seminar.

Zie alle info en kaartverkoop op:

rugby.nl/rugby/evenementen/40-jaar-dames/

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018