Pheidippidesloop

Op zaterdag 29 oktober 2016 organiseert U-Track de 37e Pheidippidesloop. Ook Pheidippides zelf is weer aanwezig!

De Pheidippidesloop is een marathon in estafettevorm. Er zijn twee etappes van 4,1 km en vijf etappes van 6,8 km. Iedereen die een team van zeven personen (met minimaal twee vrouwen) op de been kan brengen is welkom.

Er kunnen maximaal 100 teams deelnemen aan de loop.

Het parcours loopt door het prachtige bosgebied van Amelisweerd en Rhijnauwen en gaat deels over onverharde paden.

Start en wissels

Om 12:00 uur klinkt het startschot op onze atletiekbaan Maarschalkerweerd in Utrecht-Oost. Ook de wissels en finish vinden hier plaats zodat het verloop van de wedstrijd voor deelnemers en publiek goed te volgen is.

Al 37 jaar is de Pheidippidesloop één van de gezelligste estafettes van Nederland. In 2015 kwamen 68 teams aan de start, in 2014 en 2013 waren dat er respectievelijk 62 en 65. Alle teams zijn welkom, of je nu meeloopt voor de sportieve prestatie, voor de gezelligheid of voor je bedrijf.

Inschrijving

De inschrijving voor de 37e Pheidippidesloop is vanaf eind juli 2016 geopend. Deelnemen kan uitsluitend via voorinschrijving. De inschrijfkosten bedragen 49 euro per team.

Wie

Iedereen is welkom

Wanneer

Zaterdag 29 oktober start om 12:00

Waar

Atletiekbaan Maarschalkerweerd
Mytylweg 79, 3585 LK Utrecht

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018