Pheidippidesloop – AFGELAST

De Pheidippidesloop 2020 is afgelast wegens de aangescherpte coronamaatregelen.


Een marathon lopen doe je samen in Utrecht!

41e Pheidippidesloop op zaterdag 7 november 2020

Op zaterdag 7 november 2020 organiseert U-Track de 41e Pheidippidesloop. Ook Pheidippides zelf is weer aanwezig!

De Pheidippidesloop is een marathon in estafettevorm. Er zijn twee etappes van 4,1 km en vijf etappes van 6,8 km. Iedereen die een team van zeven personen (met minimaal twee vrouwen) op de been kan brengen is welkom.

Er kunnen maximaal 100 teams deelnemen aan de loop.

Het parcours loopt door het prachtige bosgebied van Amelisweerd en Rhijnauwen en gaat deels over onverharde paden.

Start en wissels

Om 12:00 uur klinkt het startschot op onze atletiekbaan Maarschalkerweerd in Utrecht-Oost. Ook de wissels en finish vinden hier plaats zodat het verloop van de wedstrijd voor deelnemers en publiek goed te volgen is.

Al 41 jaar is de Pheidippidesloop één van de gezelligste estafettes van Nederland. In 2019 stonden er 48 teams aan de start. In 2018 deden 44 teams mee, in 2017 waren er 66 teams aanwezig, in 2016 70 teams, in 2015 en 2014 waren dat er respectievelijk 68 en 62. Alle teams zijn welkom, of je nu meeloopt voor de sportieve prestatie, voor de gezelligheid of voor je bedrijf.

Meer info hier.

Voor wie?

Deelnemers

Wanneer?

7 november 2020

Waar?

tletiekbaan Maarschalkerweerd in Utrecht-Oost

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018