Petzl NK ijsklimmen

Op zaterdag 17 december wordt in Sportcentrum Olympos het winterseizoen van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging geopend met het Petzl NK IJsklimmen.

Zeven dames en negen heren gaan de strijd aan op de verticale wand, ook het Nederlands Team ijsklimmers Marianne van der Steen en Dennis van Hoek zijn van de partij om hun titel te verdedigen.

Het NK ijsklimmen wordt sinds twee jaar georganiseerd omdat ijsklimmen een mogelijke demonstratiesport zal worden op de Olympische Winterspelen van 2018 en mogelijk in 2022 toe zal treden als Olympische sport.

De kwalificatieronde start om 12.00 uur en de finale rond 19.00 uur. om 21.30 zal de eerste nationale kampioen bekend zijn.

Toegang tot het NK ijsklimmen is gratis!

Wie

Iedereen die het Open NK ijsklimmen van dichtbij wil zien.

Wanneer

Zaterdag 17 december vanaf 12.00 uur

Waar

Sportcentrum Olympos, Uppsalalaan 3, de klimwand staat tegen de P + R de Uithof

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van NKBV, hier vind je het programma, de locatie en een sfeerimpressie.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018