EK vrouwenvoetbal: Nederland – Noorwegen

Utrecht is met Stadion de Galgenwaard gaststad voor de openingswedstrijd van WEURO 2017.

Stadion Galgenwaard zal het podium zijn voor de wedstrijd Nederland – Noorwegen. De wedstrijd zal aanvangen om 18.00 uur. Kaarten zijn al te koop op de website van WEURO!

De Oranje Leeuwinnen zullen in de groepsfase spelen tegen buurland België, Noorwegen en Denemarken.

Als host van WEURO 2017 is Nederland automatisch geplaatst voor het Europees eindtoernooi. Dit wordt de derde keer dat zij aanwezig zijn op een EK. Bij de 1e deelname in 2009 behaalden de OranjeLeeuwinnen direct de halve finale, waarin ze met 2-1 verloren van Engeland. In 2013 in Zweden strandden ze in de groepsronde.

Noorwegen wist zich na vijf keer winst en een gelijkspel te kwalificeren voor WEURO 2017. Voor de Noren wordt het alweer het elfde Europees kampioenschap. Twee keer wonnen ze de titel, in 1987 en 1993. De Noren zijn de enige die in de finale van huidig titelverdediger Duitsland heeft gewonnen, dat was in 1993. In 2013 eindigde ze als 2e.

Leuke feitjes/weetjes:

  • Sinds de introductie van “poules” in 1997 heeft ieder gastland hun opening gewonnen totdat Denemarken Noorwegen in 2013 op een 1-1 gelijkspel hield
  • Noorwegen versloeg in 2013 Nederland met 1-0 in de groepsfase en werden eerste in de poule, de OranjeLeeuwinnen vierde.
  • Van de 14, niet vriendschappelijke wedstrijden, In 14 competitieve meetings, won Noorwegen 11 wedstrijden, Nederland slechts 1.
  • De Noorse Nora Holstad Berge is een Bayern München teamgenootje van Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt.
  • De enige keer dat Noorwegen niet door de groepsfase kwam, was toen zij gastland waren in 1997.
  • Allebei de teams hebben een nieuwe trainer gekregen. Noorwegen Martin Sjögren en Nederland Sarina Wiegman.
Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018