Open training van de U-Track Masters

Op 6 september 2020 organiseert het Masters Team van Atletiekvereniging de Master Meeneemdag. Sporters – en zij die de draad weer willen oppakken – krijgen een gevarieerde introductietraining onder leiding van de bekende atletiekcoach Juul Acton (Dafne Schippers, N’Ketia Seedo, e.a.). Doel van de Master Meeneemdag is om Masters (35+ atleten) te laten ervaren wat onderdelen als sprint, verspringen en bijvoorbeeld discuswerpen en kogelstoten inhouden. De training is – na aanmelding via U-Track (utrackmasters@gmail.com) – kosteloos. De locatie is de atletiekbaan waar ook het NK Atletiek 2020 wordt gehouden: U-Track Maarschalkerweerd.

Er zijn veel atleten die ergens tussen de 15/17 en 20 de atletieksport verlaten. Vaak naar aanleiding van een verhuizing in het kader van studie. Ook sporters die indrukwekkende resultaten hebben neergezet, verliezen de sport soms uit het oog. Bij U-Track Masters blijkt dat zij die de draad weer oppakken, niet alleen een heerlijke sportervaring hebben. Het Mastersteam van U-Track levert jaarlijks een indrukwekkende medailleoogst op voor de club. Meerdere atleten behoren tot de Top-3 van Nederland op verschillende onderdelen. Het Mastersteam is Nederlands Kampioen op de 4 x 100 sprint en Nationaal Recordhouder op de 4 x 200 sprint indoor. Er is een U-Track Masters Heren- en Damesteam.

Tijdens de Master Meeneemdag worden in een kleine 2 uur veel van de onderdelen van Atletiek aangeboden. Ervaren trainers onder leiding van Juul Acton en begeleid door de huidige U-Track Masters, demonstreren de onderdelen, geven uitleg en helpen bij het onder de knie krijgen van de techniek. Voor meer ervaren atleten is er alle ruimte om het eigen kunnen weer eens te testen en de lol van de sport misschien opnieuw te ontdekken.

De Master Meeneemdag wordt afgesloten met een estafette 4 x 100 waarin alle deelnemers het gevoel van dit uitdagende kunnen beleven.

  • Master Meeneemdag | Open Training U-Track Masters
  • 6 september 11:00 – 13:00
  • Atletiekbaan U-Track Maarschalkerweerd
  • Aanmelden via utrackmasters@gmail.com
Voor wie?

35+ atleten

Wanneer?

6 september

Waar?

Atletiekbaan Maarschalkerweerd

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018