Open training Kendo en Naginata

Kendo en naginata zijn  traditionele Japanse vechtkunsten met zwaard en hellebaard. Van origine bedoeld als militaire training voor de samoerai, zijn deze vechtkunsten nu vooral bedoeld als vorm van zelfontplooiing.

Op 1 juni wordt er een open training georganiseerd die gratis toegankelijk is voor iedereen met interesse. Het enige wat je mee hoeft te brengen zijn makkelijke sportkleding en enthousiasme. Sportschoenen zijn niet nodig, want kendo en naginata gaan op blote voeten.

Als je begint train je in eerste instantie zonder beschermende uitrusting, de bogu. Na een aantal trainingen kun je een hakama en gi, de trainingskleren, aanschaffen. Afhankelijk van je inzet en vaardigheid is het mogelijk om na enige maanden in een volledige uitrusting (inclusief bogu) mee te trainen. Zelf aanschaffen van een bogu is niet altijd direct noodzakelijk: bij ons kunnen bogu eerst een tijdje geleend worden.

Regelmatig worden in Nederland seminars en toernooien in kendo en naginata gehouden.

Naast de training organiseren we  ook gezellige verenigingsactiviteiten.

 

Wie?

Geïnteresseerden

Waar?

Ten Veldestraat 94, Utrecht

Wanneer?

Donderdag 1 juni 2017, van 20:30 -22:30 uur

Voor meer informatie

Mail naar utrechtsk@gmail.com, of bezoek de website.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018