NK wielerquiz

Een jaar na de Grand Départ in Utrecht, op de dag dat de Tour de France van start gaat in Normandië, organiseert het bekende wielerblog Het is Koers de tweede editie van het NK Wielerquiz.

Op zaterdagavond 2 juli meten zo’n vijftig teams hun krachten met elkaar. Verwacht bijvoorbeeld vragen over de kat van Marianne Vos, het aantal keren dat Eddy Merckx Milaan-Sanremo won of de tatoeages van Thomas Dekker. Nee, het is duidelijk geen quiz voor jeanetten daar in Utrecht, alleen de ultieme wielerkenner gaat naar huis met de glorieuze wisselbeker.

De avondvullende, multimediale quiz heeft dankzij de medewerking van de KNWU voor het tweede jaar op rij de status van (Open) Nederlands Kampioenschap. Dat betekent dat de winnaar naast de beker ook de roodwitblauwe kampioenstrui mee mag nemen. Wie wordt de opvolger van Team CQ2Cycle en regerend kampioen Leon Beerendonk?

Het NK Wielerquiz wordt dit jaar gepresenteerd door sportjournaliste Diana Kuip en Maarten Boers, uitgever van het literaire wielertijdschrift De Muur.

Wie:

Iedereen kan meedoen. De kosten zijn €15,00 per deelnemer.

Wanneer:

2 juli 2016, van 19:00 uur tot 22:30 uur.

Waar:

CitySense, St Jacobsstraat 12, 3511 BS Utrecht

Meer informatie:

Meer informatie of meteen kaarten bestellen? Ga naar www.hetiskoers.nl/NKwielerquiz