NK Goalball

Goalball is een balsport voor mensen met een visuele handicap. Goalballspelers dragen een afgeplakte skibril, waardoor ook sporters zonder een visuele beperking deze sport beoefenen.

Goalball wordt in twee helften van 12 minuten gespeeld op een veld van 18 bij 9 meter. Er spelen twee teams van maximaal zes personen waarvan er drie in het veld staan. Elk team is op een helft van het veld. Door een onderhandse worp wordt de rinkelbal, een 1,25 kg zware bal met een belletje erin, naar het doel van het andere team geworpen. Het doel strekt zich over de volledige breedte van het veld uit. De spelers van het andere team moeten zich op gehoor oriënteren op de bal en proberen de bal uit het doel te houden. Beide helften van het veld zijn verdeeld in drie gebieden van elk drie meter diep. Deze gebieden zijn van buiten naar binnen: teamgebied, werpgebied en neutraal gebied.

Wie

De deelnemers worden bepaald aan de hand van de ranglijst.

Wanneer

Zaterdag 18 juni 2016

Waar

USV-Hercules aan de Voorveldselaan 2 te Utrecht

Meer informatie

Wil je meer weten over het NK Goalball? Kijk dan op de website van Goalball.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018