Skeeler pelotonstocht 2019 “Langs de Lek”

Dit jaar alweer geen toertocht op natuurijs kunnen schaatsen… U krijgt een herkansing om een vergelijkbare ervaring op te doen. Daarna bent U helemaal klaar voor de zomer. Skeeleren over dijken, langs rivieren, door ons prachtige polder landschap!

Traditioneel organiseert Schaatsvereniging Utrecht SVU vanaf de Nedereindse Berg op zondag 7 april 2019 een skeeler pelotonstocht, een aantrekkelijke route van 50 km. Fietsers voor en achter het peloton houden een snelheid van circa 20 km aan. De route gaat zo veel mogelijk over stille wegen en fietspaden. Waar op de gewone weg gereden moet worden, zorgen 4 motorrijders voor en achter het peloton voor een veilige afscherming en voor het “blokken” van kruisingen. In de bezemwagen is een EHBO’er aanwezig. Halverwege de tocht wordt een pauze gehouden met wat te eten en te drinken voor alle rijders.

In het paviljoen van de SVU op de Nedereindse Berg  (adres Nedereindseweg 501W Utrecht) kan men zich op zondag 7 april inschrijven vanaf 8:30 uur. De skeeler pelotonstocht start om 10:00 uur. In het paviljoen zijn kleedkamers beschikbaar en na afloop van de pelotonstocht kan men nagenieten bij een kop soep en een broodje. Kosten zijn € 10 pp voor volwassenen en € 8 pp voor jeugd tot 18 jaar.

Inline skaten bij SVU
Op de Nedereindse Berg worden er vanaf maandag 1 april op elke maandag-woensdag- en vrijdag avond Inline Skate lessen en trainingen gegeven door Schaats Vereniging Utrecht. Voor meer informatie: www.sv-utrecht.nl

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018