Lezing sportfotografie

Lezing sportfotografie woensdag 13 januari 2016

 

Op woensdag 13 januari 2016 geeft de fotografe Carla Kogelman een lezing sportfotografie in het clubhuis van de Utrechtse Rugbyclub.

 

Voor de reportage ‘Ik ben rugby’ volgde deze Amersfoortse fotografe anderhalf jaar lang de verrichtingen van Rugbyclub Eemland in haar woonplaats. Ze maakte foto’s voor en achter de schermen. Van het veld tot de kleedkamer. Van het eerste herenteam tot de allerjongste jeugd. Ze ging op zoek naar datgene wat de sport verbindt. Vitaliteit, veerkracht en respect. Het resultaat is een indrukwekkende zwart wit reportage met intieme portretten en sfeervolle beelden. Carla Kogelman is al ruim 25 jaar werkzaam in de fotografie en studeerde eind 2011 af aan de Fotoacademie in Amsterdam in de richting ‘reportage, documentair en portret’. Haar zwart-wit portretten zijn een illustratie van het dagelijks leven en hebben te maken met opgroeien, emotie en hoe mensen in het leven staan. Ze won verschillende prijzen, waaronder de Zilveren Camera 2011 (serie kunst, cultuur en entertainment), de PANL #21 Awards (één maal Gold en twee maal Silver) en de SO2013 Award. Voor haar serie Ich Bin Waldviertel (over het opgroeien van twee zusjes in een Oostenrijks dorpje) won ze in 2014 bij World Press Photo de eerste prijs in de categorie ‘Observed Portrait’.

 

Tijdens de lezing zal ze niet alleen foto’s laten zien, maar ook vertellen over haar werkwijze. Iedereen is welkom op deze (gratis) lezing op woensdagavond 13 januari 2016. Aanmelden is gewenst via fotowedstrijd@sportutrecht.nl of telefoon (030) 284 07 70. De lezing begint om 20:00 uur en vindt plaats in het clubhuis van URC (Sportpark Rijnvliet 5).

 

Fotowedstrijd

Deze lezing vindt plaats in het kader van de fotowedstrijd ‘Utrechtse sportfoto van 2015’ die georganiseerd wordt door de VSU (Vereniging Sport Utrecht) in samenwerking met het Mulier Instituut (wetenschappelijk onderzoek). Met de zoektocht naar DE Utrechtse sportfoto van het jaar laten de twee Utrechtse sportorganisaties de mooiste sportmomenten van 2015 nog eens beleven. Iedereen die in het jaar 2015 binnen de gemeente Utrecht een sportfoto heeft gemaakt, kan meedoen aan deze fotowedstrijd door voor 15 januari 2016 een sportfoto in te sturen. Uit alle inzendingen zal de vakjury vervolgens de beste foto’s selecteren en wint de foto met de meeste likes op Facebook de publieksprijs. De winnaars worden bekendgemaakt op woensdagavond 17 februari 2016 tijdens de feestelijke uitreiking van de Sportprijs Utrecht 2015.

 

Deelname fotowedstrijd

De mooiste Utrechtse sportfoto’s kunnen voor 15 januari worden opgestuurd naar fotowedstrijd@sportutrecht.nl. Ga voor meer informatie en reglement naar www.sportutrecht.nl/fotowedstrijd

Wie

Iedere geïnteresseerde kan zich aanmelden via fotowedstrijd@sportutrecht.nl of telefoon (030) 284 07 70.

Waar

De lezing begint om 20:00 uur en vindt plaats in het clubhuis van URC (Sportpark Rijnvliet 5).

Meer informatie

Ga voor meer informatie en reglement naar www.sportutrecht.nl/fotowedstrijd