t/m

La Vuelta Holanda – gaat niet door

La Vuelta Holanda heeft de start van de Ronde van Spanje 2020 moeten teruggeven aan de Spaanse organisatie van La Vuelta. Het verplaatsen van de drie etappes van augustus naar het najaar blijkt technisch onhaalbaar vanwege de beschikbaarheid van accommodaties en het parcours in die periode.

Dit betekent dat ook de Vuelta Fietshubs – het rondreizend fietsdorp – geen doorgang zullen vinden in 2020.

==========

La Vuelta gaat in 2020 van start met de ploegenpresentatie op donderdag 13 augustus op het Vredenburg in Utrecht. Vrijdag 14 augustus klinkt het officiële startschot met de start van de ploegentijdrit door de Utrechtse binnenstad. Daarna fietst het peloton op zaterdag 15 van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht en sluit het peloton La Vuelta Holanda af op zondag 16 augustus met een etappe met start en finish in Breda.

De Ronde van Spanje doorkruist in 2020 liefst 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen.

Feest voor en door bewoners
Het feest rondom La Vuelta Holanda gaat al veel eerder van start dan op 14 augustus. In de doorkomstgemeenten en op andere plekken in de provincie worden maanden van tevoren al verschillende activiteiten georganiseerd.

Vuelta Fietshubs in de wijken 
SportUtrecht en Wielerplatform Utrecht organiseren in de aanloop naar de Vuelta samen Vuelta Fietshubs in de Utrechtse wijken.
De Fietshub is dé plek waar alles dat met fietsen te maken heeft voor een twee dagen per wijk samen komt op een centrale locatie. Dit ‘rondreizend circus’ trekt langs de wijken in Utrecht volgens de route van de ploegentijdrit van de Vuelta.  Op elke fietshub komt een pumptrack te liggen met daaromheen een sportief programma, waarbij de vrijdagen gereserveerd zijn voor scholen met o.a. clinics fietsvaardigheid, BMX-battles op zaterdagen is de wijk uitgenodigd om mee te doen aan fietsritten, cultuur en buurtmaaltijden. Zie alle info: vueltafietshub.nl

Meer info
lavueltaholanda.com

 

Voor wie?

Wielerliefhebbers

Wanneer?

13, 14 en 14 augustus

Waar?

Vredenburg