Koningsspelen 2019

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland. In 2019 vinden de Koningsspelen op vrijdag 12 april plaats. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. In 2019 wordt hier – in verband met Goede Vrijdag – van afgeweken. De Koningsspelen zullen dan een week eerder worden gevierd, namelijk op vrijdag 12 april 2019.

De Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation zijn de ‘founding fathers’ van de Koningsspelen.

Aan de Koningsspelen doen jaarlijks meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 scholen mee.

Maak een Koningsmatch
Sportaanbieders worden opgeroepen om basisscholen te helpen bij de organisatie van het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.
Klik hier voor meer informatie over de Koningsmatch.

Bekijk hier welke Utrechtse scholen zich hebben ingeschreven.