KNZB Beachwaterpolo evenement

Beachwaterpolo, de snelle en spectaculaire variant van ons geliefde waterpolospel, zal in de zomer Nederland gaan veroveren. Beachwaterpolo is in 2019 een demonstratie sport tijdens de FINA World Championships in Gwangju, Zuid-Korea.

Beachwaterpolo wordt gespeeld met twee teams van drie spelers en een keeper. Het veld is 15×10 meter en er wordt gespeeld in twee helften van tien minuten. Ieder team heeft maximaal drie wissels en enkele regels zijn aangepast om mooie acties te belonen en spectaculaire goals mogelijk te maken. Zo wordt het spel na iedere score direct door de keeper vanaf de eigen twee meter hervat en zal de scheidsrechter belemmerende acties binnen de vijf meter direct bestraffen met een uitsluiting. Een uitsluiting overigens, waarbij het volstaat om de hoek van je eigen speelhelft aan te tikken om direct te mogen terugkeren.

Meer info
beachwaterpolo.nl

Voor wie?

Bezoekers

Wanneer?

15 september 2019

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018