Klunen ronDom op het Domplein

Klunen is het bekende onderdeel van de Elfstedentocht, waarbij je op schaatsen over het land loopt. Bij een schaatstocht, zoals de Elfstedentocht, is het namelijk niet altijd mogelijk de gehele tocht over het ijs te maken. Bijvoorbeeld als het ijs onder bruggen te dun is. Dan kun je natuurlijk wel aan wal klimmen, je schaatsen uitdoen, stukje lopen, je schaatsen weer aandoen… Inderdaad, zeker als je met een wedstrijd bezig bent, kost dat tijd, niet te spreken over de koude voeten die je ervan krijgt. Lopen op je schaatsen is dan natuurlijk een stuk handiger, maar hoe doe je dat nou?

Leer klunen van Bob de Jong
Wil jij leren klunen? Kom op zondag 18 september van 14.00 en 17.00 uur de schaatsen aantrekken op het Domplein. Wil jij leren klunen van de sportpromotor van de Nationale Sportweek en voormalig topschaatser Bob de Jong? Kom dan gelijk om 14.00 uur, want nadat Bob het startschot heeft gegeven, kluunt hij tot 14.30 uur mee!

Half jaar gratis schaatsles
En heb je dan geleerd hoe je moet klunen, dan is het natuurlijk extra leuk om te laten zien hoe goed je dat kunt. Daarom heeft de SVU er een wedstrijdelement aan gekoppeld: de snelste jongen of meisje wint een half jaar lang gratis schaatsles bij Schaatsvereniging Utrecht! Doe je mee? Aanmelden voor dit schaatsevenement is niet nodig. En heb je zelf geen schaatsen? Schaatsvereniging Utrecht heeft ook (beperkt) schaatsen te leen.

Laat die Elfstedentocht maar komen!

Wie?

Alle leeftijden

Wanneer?

18 september van 14:00 – 17:00 uur

Waar?

Domplein, Utrecht

Meer informatie:

Klik hier voor meer informatie over dit evenement.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018