Klimtijdrit parkeergarage De Uithof

Op zondag 15 mei organiseert USWV De Domrenner in samenwerking met De Ronde van de Maliebaan voor de tweede keer de Klimtijdrit. Van studenten op stadsbarrels tot fanatieke handbikers, voor iedereen is het op deze dag mogelijk te racen door P+R De Uithof, de grootste parkeergarage van Utrecht.

Nadat Utrecht vorig jaar tijdens de Tour de France geel kleurde, kleurt het Utrecht Science Park op 15 mei roze. Tegelijk met de 6e editie van de Classico Giro Utrecht, die dit jaar weer terug van weggeweest is, wordt de Klimtijdrit gehouden. Op deze dag is het Utrecht Science Park het kloppend hart van de wieleractiviteiten en zal in Italiaanse sferen gehuld zijn. Zowel getrainde profs als recreatieve fietsers, van alle leeftijden, zijn welkom om de uitdaging aan te gaan en het 800 meter lange parcours, met een maximaal stijgingspercentage van 6,5%, zo snel mogelijk af te leggen.

De Klimtijdrit wordt gehouden van 11.00 – 17.00 en er wordt rekening gehouden met wielrenners die zowel aan de Classico Giro als aan de Klimtijdrit deel willen nemen. Het is mogelijk om ’s ochtends de Classico Giro te rijden en ’s middags aan de start van de Klimtijdrit te staan.

Tijdens de Klimtijdrit kan in verschillende categorieën gereden worden, zodat iedereen de kans krijgt om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Er zijn aparte categorieën voor onder andere licentiehouders, niet-licentiehouders, handbikers met vastframe en stadsfietsen. Voor iedere categorie is er prijsuitreiking en elke deelnemer zal een certificaat ontvangen.

Wie

Alle leeftijden kunnen zich inschrijven voor verschillende categorieën. Ook toeschouwers zijn van harte welkom. Inschrijven kan via de volgende link.

Wat

Een klimtijdrit van 800 meter in parkeergarage De Uithof. Voor verschillende fietscategorieën.

Wanneer

Op zondag 15 mei van 11:00 tot 17:00 uur. In parkeergarage De Uithof. Adres: Uppsalalaan 7, 3584 CT in Utrecht.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie.

Aftermovie van de vorige editie: