t/m

King of the Court 2020

Van woensdag 9 t/m zaterdag 12 september wordt op het Jaarbeursplein in Utrecht het eerste internationale sportevenement op Nederlandse bodem gespeeld sinds het uitbreken van de coronapandemie: King of the Court beachvolleybal. De beste beachvolleybalteams ter wereld reizen af naar de Domstad waar ze voor het eerst sinds maart hun krachten weer zullen meten.

King of the Court is een nieuwe beachvolleybalvariant dat sinds 2017 bestaat. Het beachvolleybalveld wordt verdeeld in een winnaarskant en een uitdagerskant. Alleen aan de winnaarskant kunnen punten worden gescoord. Het spel kent veel verschillen met regulier beachvolleybal. Zo zijn vijf teams tegelijkertijd actief in plaats van twee, wordt er op tijd gespeeld en betreft het een eliminatierace. De eerste internationale King of the Court werd in 2018 georganiseerd, op de locaties Utrecht, Antwerpen, op Hawaï en in Californië.

De Nederlandse volleybalbond Nevobo, sportevenementenbureau Sportworx en wereldvolleybalbond FIVB laten op het Jaarbeursplein een stadion bouwen dat ruimte biedt aan publiek terwijl de 1,5 meterregel gewaarborgd blijft. Het volledige stadion bestaat uit skyboxen opgebouwd uit steigerbuizen. De skyboxen geven toegang aan twee tot maximaal tien personen en worden van tevoren gereserveerd. Zo kunnen honderden toeschouwers op veilige wijze genieten van topbeachvolleybal.

Meer info en tickets
kingofthecourt.com

Kom naar het Urban Sportcongres op 10 september
Steeds vaker duiken grote (internationale) sportevenementen op in stadscentra. En dat is niet voor niets, want als organisator bied je jouw fans graag een onvergetelijke ervaring. Maar hoe doe je dat? En wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een sportevenement in het centrum van een stad? Tijdens het Urban Sport Congres delen meerdere professionals uit de sport- en entertainmentwereld hun ervaringen over het organiseren van Urban sportevenementen. Het congres wordt op donderdag 10 september in het coronaproof stadion op het Jaarbeursplein in Utrecht gehouden van 12.30 uur tot en met 15.30 uur. Na afloop kun je de derde sessie van het King of the Court-toernooi in het stadion bekijken. Kaarten voor het bijwonen van het Urban Sport Congres kosten € 85,00 per persoon. 

Kijk hier voor meer informatie, het programma en voor tickets.

Wanneer?

King of the Court Beachvolleybal: 9 tot en met 12 september
Urban Sport Congres: 10 september

Waar?

Jaarbeursplein

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018