Kindertriathlon Leidsche Rijn

Op 19 september 2021 organiseert Stichting Kindertriathlon Leidsche Rijn voor de tweede keer een kindertriathlon voor de leeftijden 8 tot en met 13 jaar.

Onze missie is de jeugd van Utrecht in beweging te krijgen. Met dit evenement willen wij de jeugd samen naar buiten brengen en een sportieve uitdaging geven waar zij na afloop trots op kunnen zijn.

Triathlon bevat drie onderdelen: zwemmen-fietsen-hardlopen. De afstanden voor dit evenement zijn aangepast zodat het evenement toegankelijk is voor iedereen met verschillende talenten.

Voor kinderen van 8 en 9 jaar (geboortejaar 2012 tm 2013) zijn de afstanden 75 meter zwemmen, 4.200 meter fietsen (2 rondes) en 900 meter rennen (2 rondes). Voor kinderen van 10 t/m 13 jaar (geboortejaar 2008 t/m 2011) zijn de afstanden 150 meter zwemmen, 6.300 meter fietsen (3 rondes) en 1.350 meter rennen (3 rondes).

De definitieve starttijden voor de verschillende series worden nog bekend gemaakt, maar zal waarschijnlijk rond 13 uur liggen.

Dit jaar kun je ook meedoen als team van drie waarbij je allemaal één onderdeel doet: zwemmen òf fietsen òf lopen. De teams doen de lange afstand: 150 meter zwemmen, 6.300 meter fietsen (3 rondes), 1.350 meter rennen (3 rondes).

Het zwemmen vindt plaats in het open water van Leonard Bernsteinkade / Musicalkade. De fietsroute is over de Rijnkennemerlaan langs de scholen en door het groene Waterwinpark. De looproute is heen en weer op de Leonard Bernsteinkade.

Praktische info
Als je meedoet moet je zwemdiploma A en B hebben, een deugdelijke fiets met goede remmen (elk soort fiets mag), een fietshelm (die is verplicht) en een licentie van de triathlonbond. Deze kun je bij de inschrijving kopen.

Check alle info op kindertriathlonleidscherijn.nl

 

Bij vragen mail je met info@kindertriathlonleidscherijn.nl

 

 VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

Om de wedstrijd in goede banen te leiden en de kinderen een topdag te geven zijn die dag zo’n 50 vrijwilligers nodig. Denk aan verkeersregelaars, begeleiders langs de route, entertainers, ehbo’ers, sterke mannen en vrouwen die ons helpen met de op en afbouw van het parcours, leggen van matten en plaatsen van dranghekken. In totaal hebben wij ruim 30 vrijwilligers nodig. Mocht je het leuk vinden om een dag te helpen, dan is je hulp meer dan welkom. Kinderen en ouders zullen je dankbaar zijn!
IK HELP MEE