Jubileumshow Sport Vereent

Vanwege het 85-jarig bestaan van gymnastiekvereniging Sport Vereent, organiseert de vereniging een jubileumshow op zaterdag 10 november. 

Iedereen die woonachtig is (geweest) in de wijk Zuilen, Overvecht of Leidsche Rijn en op gymnastiek zit (of heeft gezeten), is hoogstwaarschijnlijk bekend met gymnastiekvereniging Sport Vereent. Deze club is een van de grootste verenigingen in de regio Utrecht met een ledental van ruim 400.  In de 85 jaar dat de vereniging bestaat, is er veel gebeurd en veranderd .Wat er nooit is veranderd, is het doel van de vereniging: haar leden met veel plezier de liefde voor de sport overbrengen in een veilige en vertrouwde omgeving.

Historie van de vereniging
In 1933 werd in Zuilen de gymnastiekvereniging opgericht. De belangrijkste reden hiervoor was de grote werkloosheid die er heerste en dat er een zinvolle tijdsbesteding voor de jeugd werd aangeboden. Ondanks dat de tijden voor de vereniging in de oorlog zeer lastig waren, konden de lessen behouden worden en groeide de vereniging na de oorlog weer flink. Eind jaren 60/begin 70, steeg het ledental met een piek tot ruim 1200. In die tijd werden de lessen niet alleen in Zuilen aangeboden, maar ook in de nieuwe wijk Overvecht. Later kwam daar ook de wijk Leidsche Rijn bij.

De traditionele uitvoering
Vrijwel elke 5 jaar geeft de vereniging een jubileumshow. Vroeger werd dat een uitvoering genoemd. Al maandenlang wordt er getraind om de oefeningen aan te leren zodat deze aan ouders, familie en andere belangstellenden kan worden getoond. Een van de organisatoren van het eerste uur, Einar Sekeris: “Het is altijd een enorme organisatie, maar dankzij de inzet van alle leiding en vele vrijwilligers lukt het altijd om het voor elkaar te krijgen. Het maakt vaak enorm veel indruk op de jonge leden: optreden in een grote zaal met een spektakel van licht en geluid. Daar doe je het met elkaar voor. Met elkaar zetten we daarvoor nu nog de puntjes op de i.”

Kaarten voor de jubileumshow op 10 november in sportcentrum Galgenwaard (16-18.30 uur) zijn verkrijgbaar via de website www.sportvereent.nl. De entreeprijs is € 8,50 per volwassene (12 jaar en ouder) en € 5,00 voor kinderen t/m 11 jaar.