Heropening Cruyff Court FC Utrecht

Op vrijdag 7 april wordt het Cruyff Court ‘FC Utrecht ’ aan het Kastelenplantsoen in Hoograven feestelijk heropend. De jeugd kan meedoen aan een voetbaltoernooi en er zijn voor alle leeftijden sportieve activiteiten. Deze dag is het ook 100 dagen voor het EK voetbal voor vrouwen dat deze zomer van start gaat in Utrecht. Samen met meiden uit de wijk opent Paulus Jansen, wethouder Sport, het Cruyff Court feestelijk met een partijtje voetbal op het nieuwe veld.

Het Cruyff Court aan het Kastelenplantsoen is 10 jaar geleden aangelegd en heeft sindsdien een belangrijke sociale functie in de wijk. Om er voor te zorgen dat het Cruyff Court ook de komende tien jaar die functie behoudt, is het kunstgras vervangen en zijn de afspraken met de lokale partners vernieuwd. Een goede aanleiding voor een feestelijke ‘heropening’ met kinderen, ouders, omwonenden en andere wijkbewoners. Ook wordt een watertappunt bij het Cruyff Court geopend. Met dit watertappunt worden kinderen gestimuleerd tot het drinken van gezon
d kraanwater in plaats van sport- en energiedrankjes én wordt zwerfafval rondom de Cruyff Courts voorkomen.

 

Wie?

Voetballers

Waar?

Kastelenplantsoen Hoograven

Wanneer?

vrijdag 7 april 2017 om 14:30 uur.

Voor meer informatie klik hier.


Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018