Handbike Marathon Utrecht

In het buitenland kunnen handbikers vaak meedoen aan atletiek­marathons. In Nederland niet. Daarom organiseert Utrecht een marathon, exclusief voor handbikers: vastframe en aankoppel. Deze primeur vindt plaats op het veilige, geasfalteerde wielercircuit van de Nedereindse Berg. Met behulp van een professio­nele KNWU-jury en individuele, elektronische tijdwaarneming.

Je kunt kiezen uit twee varianten:

  • Vlakke marathon benedenring: 35 ronden van 1.200 meter
  • Klimmarathon beneden- en bovenring: 19 ronden van 2.200 meter

 Programma

  • 13.30 – 14.30 uur: Inschrijving (rugnummers en verplichte Mylaps-transponders) in het Paviljoen van de Nedereindse Berg.
  • 15.00 uur: Start aankoppelaars: uitsluitend op de benedenring, voor 35 ronden. Aparte eindklassementen voor mannen en vrouwen.
  • 15.00 uur: Start vastframerijders voor – naar keuze – óf een vlakke marathon van 35 ronden op de onderste ring, óf een klimmarathon van 19 ronden op de onderste en bovenste ring. Aparte eindklassementen voor de vlakke en de klimmarathon, per klasse, voor mannen en vrouwen. Apart klassement voor de snelste drie teams (van 3 rijders).
  • Vanaf 17.00 (optioneel): Rollend Buffet (tegen betaling) in het Paviljoen.

Aanmelding

Geef je op voor de Marathon en/of het Buffet met een mailtje naar de organisatie onder vermelding van naam, geslacht, adres, type handbike (vastframe of aankoppel) en jouw keuze voor de vlakke of klimmarathon.

Licentiehouders schrijven zich in via mijnknwu.nl en mailen hun keuze voor de vlakke of klimmarathon en het Buffet naar de organisatie.
Organisatie

Wielervereniging Het Stadion in Utrecht, info@rogierwiercx.nl, (06) 265 00 487.

Wie

Handbikers

Wanneer

3 september

Waar

Wielercircuit Nedereindse Berg in Utrecht. Ingang bevindt zich aan Nedereindseweg naast nr. 503 in Utrecht.

Meer informatie

Kijk hier voor het laatste nieuws en de startlijst.