EK Vrouwenvoetbal: Engeland – Schotland

Stadion Galgenwaard zal het podium zijn voor de wedstrijd Engeland  – Schotland. De wedstrijd zal aanvangen om 20:45 uur. Kaarten zijn te koop op de website van WEURO!

Het leuke aan deze wedstrijd is dat Engeland en Schotland beide in de regio verblijven en trainen. Het Engelse team verblijft in Hotel Mitland en trainen bij Sporting ’70. Het Schotse team verblijft in Kasteel Kerckebosch in Zeist en trainen bij VV Woudenberg. We kunnen dus ook veel supporters verwachten die hun land komen aanmoedigen.

The England Lionesses wisten zich na vijf keer winst en eenmaal gelijkspel te plaatsen voor WEURO 2017. In totaal is Engeland voor de achtste keer aanwezig op het EK. De beste prestatie behaalden zij in 2009. Na een 2-1 winst in de halve finale op het Nederlands vrouwenelftal stuitten ze destijds in de finale op de huidige titelhouder Duitsland. Deze wedstrijd verloren ze met 2-6.

De Schotse ploeg kon haar geluk niet op, want het plaatste zich voor het eerst in haar geschiedenis voor een eindronde. Ze kwalificeerde zich als beste nummer twee, nadat het op doelsaldo tweede werd in de poule achter IJsland.

Feitjes

  • De 25ste ontmoeting met elkaar is de eerste tijdens een EK, wel kwamen ze elkaar tegen in de kwalificatierondes (De allereerste keer dat deze teams elkaar ontmoeten tijdens een EK. De Schotten zetten alles op alles om de nummer 4 van de wereld, the Lionesses, te verslaan. En jij kunt hier bij zijn!)
  • Slechts 6 wedstrijden van de 24 waren geen vriendschappelijke wedstijden. Engeland won ze allemaal tijdens de kwalificatie voor het EK in 1984, 1987 en 1993
  • Hun laatste ontmoeting was het enig gelijkspel. Het werd 4-4 tijdens de Cyprus Cup in 2011

Voor meer informatie kijk hier.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018