EK Vrouwenvoetbal: Rusland – Duitsland

Stadion Galgenwaard zal het podium zijn voor de wedstrijd Rusland – Duitsland. De wedstrijd zal aanvangen om 20:45 uur. Kaarten zijn al te koop op de website van WEURO!

De titelhouder aan de bal tegen Rusland in stadion Galgenwaard.

De nationale vrouwenploeg van Rusland plaatste zich op de laatste speeldag als beste nummer twee voor het WEURO 2017 door Tsjechië thuis met 3-1 te verslaan. Russisch succes is alweer even geleden. De ploeg reikte in 1993 en in 1995 nog tot de kwartfinale, maar sindsdien kwam de ploeg nooit meer verder dan de eerste ronde op een EK. Leuk om te weten is dat het Russische team in het Van der valk hotel in de Bilt verblijft en traint bij voetbalclub Desto in Vleuten.

Die Frauen-Nationalmannschaft van Duitsland wist zich als eerste te plaatsen in de kwalificatie voor UEFA Women’s EURO 2017. Deze zomer neemt Duitsland voor de 10e keer deel aan het EK. Vanaf de eerste deelname in 1989 is Duitsland iedere editie gekroond tot Europees kampioen, met uitzondering van het toernooi in 1993, toen verloren zij van Noorwegen.

Feitjes:

  • Rusland en Duitsland sluiten groep B in Utrecht met een rematch van de kwalificatie
  • Tijdens de kwalificatie ging Duitsland er twee keer met de winst vandoor: thuis wonnen ze met 2-0, uit met 4-0
  • In niet vriendschappelijke wedstrijden heeft Duitsland een 100% slaginspercentage met in totaal 9 overwinningen
  • Een van die wedstrijden van de ontmoeting in de groepsfase in 2001 waar Duitsland met 5-0 won. Opvallend is dat beide coaches speelden: Steffi Jones van Duitsland en Elena Fomina van Rusland
  • De grootste nederlaag die Rusland ooit geleden heeft is de kwalificatiewedstrijd voor de FIFA Women’s World Cup. Duitsland scoorde maar liefst 9 keer.

Voor meer informatie kijk hier.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018