EK Vrouwenvoetbal: Frankrijk – Oostenrijk

Stadion Galgenwaard zal het podium zijn voor de wedstrijd Frankrijk – Oostenrijk. De wedstrijd zal aanvangen om 20:45 uur. Kaarten zijn al te koop op de website van WEURO!

L’Equipe de France Féminine wist zich na zes opeenvolgende winstpartijen te plaatsen voor WEURO 2017. Frankrijk staat 3e op de FIFA wereldranglijst en dit is de zesde keer dat de Fransen deelnemen aan een EK. In 1997 was het Franse team voor het eerst actief op het Europese eindtoernooi. Tijdens de vorige twee edities dat Frankrijk deelnemer was, haalde het team de kwartfinale.

Oostenrijk is de debutant op het EK. De ploeg eindigde tweede in de poule achter Noorwegen en plaatste zich op de laatste speeldag na een 0-0 gelijkspel tegen Wales. Tijdens de kwalificatiereeks toonde Oostenrijk zich een sterke ploeg, want er werd slechts 1x verloren (thuis van Noorwegen)

Feitjes:

  • Frankrijk heeft tot nu toe alle 5 ontmoetingen tegen Oostenrijk gewonnen
  • Van de 5 keer hebben ze elkaar 4 keer ontmoet tijdens de kwalificatie FIFA Women’s World Cup
  • In 2015 werden beide kwalificatiewedstrijden gewonnen door Frankrijk. Opvallend is dat ze 2x met 3-0 voorstonden voordat Oostenrijk een doelpunt tegen maakte.

Voor meer informatie kijk hier.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018