EC Ice Climbing in Utrecht

Op zaterdag 11 december 2021 organiseren de NKBV en Sportcentrum Olympos in Utrecht een European Cup Ice Climbing op de drytoolwand van klimmuur Kalymnos.

Primeur op Hollandse Bodem
Dit is de eerste internationale ijsklimwedstrijd in Nederland ooit. De wedstrijd is onderdeel van een serie van zes UIAA EU Cups die start in Bern (SUI) en eindigt in Oulu (FIN). Sinds 2016 zijn er vijf Open NK’s IJsklimmen gehouden in Utrecht. Aan de laatste editie namen ijsklimmers uit vier verschillende landen deel en daarom vonden we het tijd om er een officiële internationale wedstrijd van te maken die onder auspiciën van de UIAA wordt gehouden. Dit betekent niet dat er geen NK IJsklimmen is want er wordt een aparte uitslag opgemaakt van alle Nederlandse deelnemers. Dit is de uitslag van het Petzl NK IJsklimmen 2021.

Wil je zien wie er deelneemt aan de EU Cup? Check dan hier de actuele startlijst.

Livestream
Er mag helaas geen publiek bij dit event zijn maar het hele event is te volgen via onderstaande livestream.

 Zelf proberen?

Na afloop van het event vinden in janauri en februari 2022 bij Sportcentrum Olympos een aantal workshops drytoolen plaats voor iedereen die zelf wil ervaren hoe het is om te ijsklimmen zonder ijs. In de 2½ uur durende workshop leer je de mogelijkheden van je ijsbijlen kennen, specifieke drytooltechnieken en hoe je op een veilige manier drytoolroutes klimt.

Bekijk via deze link de beschikbare data.

 

 

European Cup Ice Climbing 2021 – Utrecht from NKBV on Vimeo.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018