Earth Hour Run – afgelast

UPDATE: De geplande Earth Hour Run in Utrecht tijdens Earth Hour op zaterdag 28 maart is afgelast.

De afgelopen tijd heeft de organisatie van de Earth Hour Run de ontwikkelingen en berichten van het RIVM nauwlettend in de gaten gehouden. Nu besloten is dat alle grootschalige evenementen worden afgelast, kan ook de Earth Hour Run niet doorgaan. Zie ook: earth-hour-run

============

RENNEN VOOR MEER BOSSEN!

Zaterdag 28 maart is het weer Earth Hour! We doen dan één uur het licht uit om aandacht te vragen voor de impact van klimaatverandering op de natuur. Dit jaar organiseren we tijdens Earth Hour de allereerste Earth Hour Run. Wat gaan we doen? We gaan in het donker, langs de grachten van Utrecht 1km, 5km of 10km rennen. Waarom? Om de bossen te beschermen! Want bossen zijn een belangrijke bondgenoot in de strijd tegen klimaatverandering. Nu verdwijnen er nog per minuut 30 voetbalvelden aan bos! En bij het lezen van deze regel nog eens 2… Dit rampzalige proces dendert maar door, met een nog snellere opwarming van onze aarde en een nog groter verlies van biodiversiteit als gevolg. Op het moment is dit probleem extra zichtbaar geworden door de heftige bosbranden in Australië, de Amazone en Siberië. Het goede nieuws: wij kunnen hier iets aan doen. Door de bodem te herstellen en bomen aan te planten. Zo brengen we wereldwijd bossen terug. Daarom vragen we jou om zaterdag 28 maart mee te rennen en zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen.

MEER INFORMATIE >>

SCHRIJF JE IN >>

Locatie
Domplein Utrecht

Afstanden

  • 10 kilometer Earth Hour Run, vanaf 12 jaar.
  • 5 kilometer Earth Hour Run, vanaf 12 jaar.
  • 1 kilometer Earth Hour Ranger Run, 6 tot en met 12 jaar. Je kunt je HIER inschrijven voor de 1 kilometer Earth Hour Ranger Run.

Meer informatie voor deelnemers >>

Programma
Ook als je niet gaat hardlopen kun je genieten van een leuk en divers programma rondom de Earth Hour Run. Er zijn allerlei leuke activiteiten, lekkere muziek en goed eten en drinken.

– Concept programma  – 

19:00 Festivalterrein en registratiebalie op het Domplein open.
20:00 Start van de 1 kilometer Earth Hour Ranger Run (6-12 jaar).
20:30 EARTH HOUR! Licht van de Dom gaat UIT en jij gaat AAN. Start van de 5 en de 10 kilometer Run.
21:30 Licht gaat weer aan. Deelnemers komen weer binnen op het Domplein.
21:45 Bekendmaking eindbedrag en afsluiting

Voor wie?

Iedereen vanaf 6 jaar met een goede conditie kan meedoen met de Earth Hour Run. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen meedoen met de 1 kilometer. Vanaf 12 jaar kun je met de 5 en 10 kilometer Earth Hour Run meedoen. Wanneer je tussen de 6 en 12 jaar bent kun je alleen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Wanneer?

28 maart

Waar?

Domplein

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018