Dutch Street Cup

Op zaterdag 19 augustus is er op het Domplein, in het kader van de Dutch Street Cup, een straatvoetbaltoernooi. Dit wordt georganiseerd door het team van Sport voor een Toekomst, dat onderdeel is van Leger des Heils Midden Nederland, met ondersteuning van Stichting Life Goals. Het voetbaltoernooi begint om 10.30 uur en eindigt rond 16.00 uur.

Het team van SveT voelt zich verantwoordelijk voor mensen die het op sociaal- en maatschappelijk gebied moeilijk hebben. Zij willen zichzelf inzetten om een ander verder te helpen via sport. Speciaal voor deze mensen wordt nu dit straatvoetbaltoernooi georganiseerd. Door middel van activiteiten horen mensen erbij, worden ze gewaardeerd en zodoende kunnen ze weer meedoen in de maatschappij. Landelijk is de Dutch Street Cup al een groot succes. Team Sport voor een Toekomst (SveT) wil dit naar Utrecht halen.

Leger des Heils Midden Nederland doet mee met vijf teams. Deze vijf teams worden gecoacht en begeleidt door deelnemers van team SveT. Wekelijkst komen zij twee keer bij elkaar om te trainen en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast zullen er ook nog vier tot vijf teams meedoen uit andere regio’s.

Tijdens het straatvoetbaltoernooi wordt er vier tegen vier gespeeld. Het veld is afgezet met een boarding. Het is een snel en opwindend spel waar er dus veel actie verwacht kan worden. Iedereen is verder van harte welkom om te komen kijken en mee te doen aan de activiteiten die er zijn zoals, bootcamp en voetbalspelletjes.

Zie: stichtinglifegoals.nl/agenda/

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018