Domtorenloop tijdens de Nationale Sportweek

Ooit wel eens als een speer de trappen van de Dom willen belopen? Dan is dit je kans! De Utrechtse atletiekverenigingen organiseren tijdens de Nationale Sportweek de Domtorenloop. Beloop jij als snelste de 465 treden van de ruim 112 meter hoge Dom van Utrecht? Doe mee en ga de uitdaging aan! Misschien overtref jij wel de snelste tijd die stamt uit 1986: 2.28 minuten!

Op 22 september strijden de 60 deelnemers die zich tijdens de kwalificatie van 19 september gekwalificeerd hebben voor de ultieme eer! om 18.00 begint de Domtorenloop en krijgt iedereen de kans om de recordtijd uit ’86 te verbreken. Iedere 1,5 minuut mag er één iemand vertrekken op weg naar de nok van de Dom. Uiteindelijk worden er uit alle 60 deelnemers 6 winnaars gekozen in 6 verschillende categorieën, welke als volgt zijn ingedeeld: jonger dan 35 jaar, 35 – 50 jaar en 50 jaar en ouder. In elke categorie wordt een man en een vrouw gekozen tot winnaar.

Het inschrijfgeld van de kwalificatieloop is tevens het inschrijfgeld voor de ‘echte’ Domloop.

Wie?

Deelnemers die zich via de open kwalificatie hebben geplaatst

Waar?

Domtoren Utrecht

Wanneer?

22 september

Meer informatie:

lees hier meer over de Domtorenloop, en klik hier om je aan te melden voor de kwalificaties.
Let op: scroll op het inschrijfveld naar beneden en kies onderin voor het onderdeel ‘open kwalificaties’

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018