De Ronde van Utrecht

Zaterdag 9 oktober vindt de tweede editie van De Ronde van Utrecht met wedstrijden en GPX toertocht plaats! De wedstrijden worden dit jaar verreden op het afgesloten parcours van de Nedereindse Berg. Er staat een heus omnium op het programma, speciaal voor de Utrechtse wielerverenigingen. Ook kun je alleen of in tweetallen deelnemen aan een GPX toertocht van 100 kilometer over de mooiste wegen rondom Utrecht.

WEDSTRIJDEN

De wedstrijden vinden dit jaar plaats op het afgesloten parcours van de Nedereindse Berg. Het programma start op 20 juni in de ochtend met de renners uit de categorie sportklasse. Vervolgens verschijnen de elite zonder contract en de amateurs aan de start.  Als laatste staat er een heus omnium op het programma speciaal voor Utrechtse wielerverenigingen. Een aantal afgevaardigden van deze clubs strijden tegen elkaar om de titel ‘Kampioen van Utrecht.’ Een omnium is een combinatieklassement en komt oorspronkelijk uit het baanwielrennen.

TOERTOCHT

De Ronde van Utrecht toertocht op zondag 20 juni is een GPX toertocht van zo’n 100 kilometer. Het terrein van de Nedereindse Berg is de startlocatie van de toertocht. De route voert, net als in 2019, door het gevarieerde landschap rondom Utrecht waarbij de prachtige wateren zoals de Lek, de Hollandse IJssel en de Vecht niet worden overgeslagen. De GPX tocht kan individueel of in tweetallen gefietst worden. Halverwege is een bevoorradingspost ingericht.

Het inschrijfgeld bedraagt €12,50 (€9,50 euro voor NFTU leden). Start zal geheel corona-proof plaatsvinden tussen 08.30 en 10.00 uur. Schrijf je snel in, want er is een maximum van 200 deelnemers.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar rondevanutrecht.nl

 

 VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

Wielerplatform Utrecht organiseert al jaren wielerwedstrijden in Utrecht. Dit kan niet zonder de hulp van vrijwilligers.
Velen van hen zijn al maanden bezig met het organiseren van De Ronde van Utrecht.
Maar op de dag zelf zijn ook nog helpende handen nodig.
Lijkt het je leuk om (een dagdeel) te helpen, meld je dan aan bij vr
ijwilligerscoördinator Joris.  
IK HELP MEE