Classico Giro Utrecht

De Classico Giro Utrecht is terug! Op verzoek van vele wielerliefhebbers is de Classico Giro Utrecht, na een jaar afwezigheid in verband met de Grand Départ, terug van weggeweest! Op 1e Pinksterdag, zondag 15 mei 2016, wordt de 6e editie verreden van het fietsevenement Classico Giro Utrecht. Ter herinnering aan de finish van de Giro etappe in Utrecht 2010.

Rijders kunnen kiezen uit drie afstanden;

  • De 110 km non-stop pelotonstocht met oud-profs over de Utrechtse Heuvelrug
  • De vrije toertocht van 35 km richting het noorden van Utrecht en het ‘Plassengebied’
  • De vrije toertocht van 75 km richting het noorden van Utrecht en het ‘Plassengebied’

Inschrijven is mogelijk via de volgende link: www.classicogiro.nl.

Op 15 mei staat het start- en finishgebied op de Uithof in Utrecht bol van activiteiten. Niet alleen voor racefietsers maar ook voor supporters, medewerkers van de partnerbedrijvenen -instellingen op het Utrechtse Science Park en voor families met kinderen is er een uitgebreid activiteitenprogramma. ’s Middags vindt onder andere de 2e editie plaats van de Klimtijdrit plaats in de P+R De Uithof (parkeergarage). De hele dag staat in het teken van de Giro d’Italia en ademt dan ook een Italiaanse sfeer uit.

Deelnemen met een bedrijventeam is uiteraard ook mogelijk. De organisatie van de Classico Giro Utrecht heeft namelijk een speciaal programma ontwikkeld voor bedrijventeams. Deelnemers van één bedrijventeam kunnen aan verschillende afstanden deelnemen.

Elk jaar ondersteunt de Classico Giro Utrecht een goed doel. Vrienden UMC Utrecht is met onderzoek naar hartfalen het goede doel van deze editie van de Classico Giro Utrecht. Hartfalen is een ernstige aandoening waarbij de pompfunctie van het hart minder goed is. Hierdoor komt te weinig zuurstof bij de weefsels en houden patiënten vocht vast. In Nederland leven 300.000 patiënten met hartfalen. Doe mee en fiets met je hart!

Wie

Informatie volgt.

Waar

Utrechtse Science Park.

Specifieke start en finish informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Meer informatie

Klik hier voor de website.