Botenparade: roeien en kanoën

Watersport Utrecht 900 viert dat Utrecht op 2 juni 2022 haar stadsrechten 900 jaar geleden ontving. Dit wordt gevierd met een botentoertocht, een zwemexperience en een beachwaterpolo-toernooi.

Er zijn twee mogelijkheden om deel te nemen aan de botenparade van Wijk bij Duurstede naar Utrecht. Dit kan door een tocht te maken per kano of roeiboot.

Inschrijving voor de kanotocht kan worden gedaan door verenigingen in diverse typen boten met verschillende samenstelling. Aan de tocht met roeiboten kan door verenigingen worden deelgenomen in gestuurde boten: C-boten, namelijk de C2x+ en de C4x+, in wherry’s en sloepen.

De startplaats van de C-vieren is even buiten Wijk bij Duurstede. Uiterlijk om 10.00 uur moeten de boten vertrokken zijn. Daarna volgt de tocht over de Kromme Rijn naar Utrecht. Aangekomen bij de Singel wordt stuurboord aangehouden en wordt de weer geheel geopende Singel rondgevaren. Vervolgens vaart men de Vaartse Rijn op om te eindigen bij De Driewerf van de Utrechtse roeiverenigingen. Hier worden de ploegen vanaf 16.00 uur worden.

De startplaats van alle andere boten is in Odijk. De hiervoor beschreven route wordt gevolgd met dien verstande dat er géén sluizen onderweg moeten worden genomen. De starttijd is vanaf 11.30 uur tot uiterlijk 12.30 uur. De lengte van de route is ongeveer 19 kilometer.

Onderweg wordt door ZIMIHC gezorgd voor muzikale omlijsting.

De Kromme Rijn en de Stadssingel bieden een mooie blik op oude gebouwen en monumenten.

De kosten bedragen €5 per deelnemer.

Meer informatie en inschrijven zie:

watersportutrecht900.nl

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018