Beachwaterpolo-toernooi in de Catharijnesingel

In Utrecht wordt op zondag 9 september a.s. het eerste KNZB Beachwaterpolo-toernooi gehouden. In het water van de Utrechtse Catharijnesingel voor Tivoli-Vredenburg zullen enkele topteams een aantal spectaculaire wedstrijden spelen. Het evenement wordt georganiseerd door de KNZB, in samenwerking met UZSC, Tivoli-Vredenburg en de Gemeente Utrecht. Beachwaterpolo wordt op een kleiner veld gespeeld dan het reguliere waterpolo en kent een zeer snel wedstrijdverloop. Met twee teams van vier spelers strijden de ploegen in twee keer tien minuten om de winst.

De deelnemende teams aan het eerste KNZB Beachwaterpolo-toernooi zijn:

  • UZSC (Utrecht) heren 1 en dames 1
  • Polar Bears (Ede) heren 1 en dames 1
  • ZVL (Leiden) heren 1 en dames 1 (onder voorbehoud)

Het toernooi duurt van 13:00 uur tot 17:00 uur, met om 14:00 uur een demonstratiewedstrijd van de UZSC meisjes onder de 15 tegen de meisjes van De Watervlo (Utrecht).  Om 15.30 uur nemen de masters van UZSC (60+) het op tegen de veelvuldig Europees- en Wereldkampioenen De Robben masters (60+). Het geheel zal muzikaal omlijst worden door DJ Rens en het populaire ‘Bar Cava’ (Ganzenmarkt 12, Utrecht) van UZSC’ers Joep van de Bersselaar en Maarten Agterberg ondersteunt het event door heerlijke bubbels te schenken.

Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk.

Meer info kun je vinden op de website van UZSC

Wanneer?

Zondag 9 september van 13:00-17:00 uur

Waar?

In het water van de Utrechtse Catharijnesingel voor Tivoli-Vredenburg

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018