Autisme in beweging door real life game

Van 2 t/m 9 april is het Autismeweek en dit jaar is het thema ‘Autisme in beweging’. Dat past natuurlijk goed bij Springlab! In samenwerking met WAU?!, de Kartfabrique en het Dr. Leo Kannerhuis organiseert Springlab daarom op 6 april een innovatiecafé rondom dit thema. Ben jij erbij?

Autisme in beweging door real life game! Door middel van een brain- en bodystorm proberen we tijdens het innovatiecafé op 6 april een real life game te bedenken die jongeren met autisme in beweging brengt. Doe mee!

Na een korte presentatie over de huidige beweegmogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van real life gaming, ga je zelf aan de slag.

Eerst spelen we het spel ‘Prison Island’ (een combinatie van puzzles en sportieve spelletjes) en daarna ga je samen met een team professionals en jongeren met autisme brainstormen over een nieuwe real life game.

Programma: 

14:30 – Ontvangst met koffie/thee

14:45 – Presentatie van Jan-Paul de Beer (directeur Springlab) over huidige beweegoplossingen voor kinderen, met een focus op real life gaming

15:00 – Korte uitleg van de probleemstelling + plan van aanpak van vandaag

15:15 – Prison Island spelen

16:30 – pauze

16:45 – Brainstorm

17:40 – Borrel

Kortom: Een leuke, leerzame middag voor creatieve mensen die van gamen houden en die graag een bijdrage leveren om iets nieuws op het gebied van bewegen te bedenken!

Wie

Voor geïnteresseerde beweegprofessionals en jongeren met autisme + hun ouders/begeleiders.

Waar

Kartfabrique Utrecht, Westkanaaldijk 7 in Utrecht.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie.

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018