030HOOPS

Op zondag 5 november organiseert Utrecht Basketball een ochtend die in het teken staat van verbinding en inclusie: 030HOOPS. Utrecht Basketball is het initiatief waarin SVO Basketball, SC Antilope en UBALL samenwerken om de mooie sport basketbal binnen en buiten Utrecht stevig op de kaart te zetten. Met de inzet van Utrechters met een vluchtelingenachtergrond zal er tussen 9.00 uur en 12.00 uur een positieve ochtend worden neergezet. Sport is bij uitstek een middel om mensen bij elkaar te brengen, om mensen met verschillende achtergronden te leren kennen en om die manier je sociale leven te verrijken. Dat is voor iedereen belangrijk, en zeker voor Utrechters die hier nog maar net wonen en hun weg aan het vinden zijn.

Wat wordt er gedaan?
Het programma bestaat uit twee delen. Tussen 9.30 uur en 11.00 uur kunnen de jongste basketballers (tot U12) oefenen met dribbelen, schieten, passen en andere vaardigheden. Deze clinic wordt verzorgd door een combinatie van coaches van Utrecht Basketball en Utrechters met een vluchtelingenachtergrond. Hierna wordt op het centercourt van Sportcentrum Oudenrijn een wedstrijd gespeeld tussen de Internationals en SVO Basketball MSE2. Er is de hele ochtend een DJ aanwezig, dus je kunt rekenen op een geweldige basketball-sfeer.

Hoe kun je meedoen?
Ben je jonger dan 12 en speel je graag basketball? Meld je dan aan via de link. Daarbij kun je ook aangeven of je kans wilt maken om bij de vier basketballers te horen die als gastspeler mee mogen spelen bij de wedstrijd tussen Internationals en SVO MSE2. De aanmelding is open tot en met vrijdag 27 oktober. Uiterlijk donderdag 2 november wordt bekend gemaakt wie de gelukkigen zijn die mee mogen spelen. Dit wordt bepaald door een willekeurige loting.

Met dank aan de gemeente Utrecht zijn er geen kosten aan de deelname verbonden. Utrecht Basketball hoopt dat jullie allemaal komen en deze ochtend tot een feest maken!

Programma
9.00 uur Inloop
9.15 uur Opening en warming-up
9.30 uur Basketball-clinic (4 onderdelen)
10.45 uur Groepsfoto
11.00 uur Internationals – SVO MSE2
12.00 uur Einde

Meer info
Klik hier voor de aanmeldingen.

Voor wie?

Kinderen tot 12 jaar.

Wanneer?

Zondag 5 november vamaf 9:00 uur tot 12:00 uur.

Waar?

Sportcentrum Oudenrijn.
Europaweg 48, Vleuten

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018