Aandacht voor jeu de boules in zomereditie Leidsche Rijn Magazine

In de zomereditie van het Leidsche Rijn Magazine volop aandacht voor de zomerse sport jeu de boules. Menigeen heeft vast weleens op een terrasje op een Frans dorpsplein zitten genieten van mannen, die heftig discussiërend hun uiterste best doen om stalen ballen (le boules) zo dicht mogelijk bij een houten balletje (le but of le cochonnet) te gooien. Vakantiegevoel! Maar daarvoor hoef je niet helemaal naar Frankrijk. Ook in Utrecht wordt deze sport volop beoefend.

In het Leidsche Rijn Magazine lees je meer over de clubs die in deze wijk actief zijn. Zo komen op de tien verlichte banen in het Prins Willem Alexanderplantsoen drie keer per week de ruim 70 leden van De Meernse Jeu de Boules Club bijeen voor een gezellig potje jeu de boules. Boulesclub We Legge maakt 1 keer per maand op zondag gebruik van de banen bij Azotod in De Meern. Het Dorpsplein van Vleuten is elke woensdagmiddag een beetje in Franse sferen als de leden van Vleu de Boules dit behendigheidsspel spelen.

Gratis proeflessen met de Sportstrippenkaart
Vleu de Boules doet ook mee met de actie van de Sportstrippenkaart in het kader van 20 jaar Leidsche Rijn.
Grijp dus je kans en kom gratis en voor niets kennismaken met deze zomerse sport.

Ga naar sportstad-utrecht.nl/strippenkaart voor alle informatie.

 

 

Blader hier door de zomereditie van het Leidsche Rijn Magazine.

 

 

Over Sportstad-Utrecht.nl

Op Sportstad-Utrecht.nl vind je alle sportaanbieders en -locaties die de gemeente Utrecht rijk is. De handige filters en zoekfuncties maken het makkelijk om dé sport te vinden die bij je past. Op de homepage vind je interessante artikelen over sportgerelateerde onderwerpen. In de kalender kan je zien welke leuke sportevenementen plaatsvinden in Utrecht.

English version

Sportstad-Utrecht.nl is een initiatief van SportUtrecht. © 2018